Valkokangassysteemi taas käytössä

 
Viisi vuotta sitten käytössä ollut, eli ennen Brasilian matkaani käyttämäni valkokangassysteemi palautui viimein takaisin käyttöön. Olin ottanut talteen kaikki tärkeimmät osat ja onneksi oli kuvia aikoinaan tekovaiheesta koska systeemin logiikka ei ihan heti avautunut minulle uudestaan...




Eli kun alan katsomaan elokuvia, edessä olevat valkoinen osa eli valkokangas laskeutuu alas, paljastaen kaksi mustaa levyä yläpuoleltaan. Samalla kun kankaan laskee, liukuu toinen levyistä sohvan päälle täyttäen koko katto-osan jolloin koko katto on pimennetty. Kummallakin puolella on rullaverhot. Rullaverhot ovat mustia mutta niiden viimeinen kierros on valkoinen, jolloin ne eivät niin pistä silmään olleessaan "päiväkäytössä".

Koko systeemi seisoo parhaillaan Ikean Stolmen-tolppien varassa koska silloin voin asemoida kankaan vielä haluamaani asentoon. Myöhemmin kun kaikki on selvää, kiinnitän sen suoraan kattoon.

Valkokankaan asento on tärkeä, koska ajatuksena on että projektori menee käytävälle, lasin taakse. Tällöin voin sulkea käytävän oven ( joka ei ole nyt paikoillaan), eikä projektorin humina kuulu enää olohuoneeseen. Projektorin oikean paikan löytäminen on sitten oma hommansta, kattoteline on tulossa torstaina Saksasta. Valkokangas tulee olemaan siis hieman vinossa käytävälle päin.

Toinen tärkeä asia on ollut sohvaryhmän oikean paikan löytyminen. Valkokankaan sijainti tietenkin vaikuttaa asiaan mutta jos sen takia sohva olisi joutunut huonoon paikkaan, niin koko valkokangas olisi mietitty uudestaan. Sohvan sijainti on oikeastaan nyt parempi kuin aiemmin koska nyt näen koko olohuoneen ikkunarivistön ts. tilantuntu on aivan toinen sohvalla istuessa.

Television sijainti on myös tärkeä. Vasten ikkunoita ei ole välttämättä paras koska aurinko voi paistaa silmiin tai sitten takaseinälle tuoden heijastuksia. Siinä mielessä ikkunoihin nähden television paras sijainti olisi sivuttain seinällä. Sama pätee monitoreihin.

Valkokankaan sijainti puolestaan vaikuttaa kaiuttimien sijoitteluun ja niillä kuunnellaan enimmäkseen musiikkia. Niiden sijainti vaikuttaa olevan nyt optimaalinen asunnossa koska kuuluvat hyvin sekä keittiöön että käytävälle.

Sohvan takaseinään on tullut myös musta rullaverho kunhan saan muut osat kiinnitettyä pysyvästi.

Comments