Lyhyen altaan uinti mielenkiintoisemmaksi

 
Lyhyessä altaassa ei voi montaa vetoa ottaa kun on jo päädyssä. Investointi kannattaa kuitenkin pyrkiä ottamaan käyttöön, muutoin se on turhaa rahanmenoa. Uima-altaisiin on saatavilla vastavirtalaitteita, jotka luovat "joen", jota vastaan uidaan. Jotkin niistä on suunniteltu myös helposti jälkiasennettaviksi ja hinnat pyörivät 1500-2500e välillä. Enemmänkin saa maksaa.

Valitsin näin ensi alkuun halvemman vaihtoehdon eli uimisen "benji-köyden" varassa. Uimarille puetaan valjaat josta hänet kiinnitetään joustavaan köyteen joka on kiinnitetty altaan reunaan tai seinään.

Paikallaanuintivaljaita löytyy jo vuodesta 2010 lähtien ja varmaan ennen sitäkin joten mistään uudesta keksinnöistä ei ole kyse.

Netistä löytyy halpoja ratkaisuja mutta ajattelin että tässä tapauksessa ei kannata joustaa ja tinkiä koska en tiedä kuinka hyvin halvempi soveltuisi itse asiaansa. Päädyin ranskalaiseen Static Swimiin ja otin heiltä kolmea erijoustoista köyttä kun en tiennyt mikä soveltuisi minulle. Nyt viikon uituani keskijoustava köysi kävi jo liian kevyeksi joten siirryn seuraavaksi raskaimpaan.

Koekäytin valjaita noin viikon ajan jotta kiteytyisi mitä niillä voi tehdä. Tänään lopulta kiinnitin ne pysyvästi vastapäiseen seinään.




Itse valjaat ovat mukavat päällä ja varmasti paremmat kuin kiinankopiot.


Tässä vähän esimerkkiä Youtubesta:

Comments