Danfossin etäohjattavat patteritermostaatit

  Danfossilta löytyi nykyisiin patteriventtiileihin sopivat etäohjattavat patteritermostaatit. Danfossilla on oma erikseen ostettava ohjausyksikkö mutta niihin saa yhteyden myös muilla Zwave-ohjaimilla.
Käynnössä ohjaukset ovat sellaisia että lämpötilaa voi asettaa etänä, yhden termostaatin säätäminen säätää kaikkia muita samassa huoneessa olevia termostatteja tai sitten yöksi tai poissaolojaksi lämpötilaa voi väliaikaisesti laskea.


Verkkokauppa.comissa 80e mutta löysin Italiassa nettikaupan missä olivat 50e. Ylimääräistä rahaa menikin sitten kun selvisi että nykyiset venttiilini eivät olleetkaan RA-mallia vaan RAVL. Mistään en löytänyt noiden venttiilityyppien määrityksiä jotta olisin voinut varmistua asiasta ennen tilausta.

Edit: Jälkikäteen selvisi että meillä maalämpö vaihtelee jatkuvasti lämmitysveden lämpötilaa, mistä johtuen paristoja kuluu kun termostaatti joutuu säätymään jatkuvasti, joten nämä eivät olleetkaan paras vaihtoehto lämmitykseen täällä.

Edit. Danfoss on myös muuttanut termostaatteja niin etteivät ne enää ole zwave-yhteensopivia, vaan ainoastaan Danfossin oman keskuksen kanssa sopivia, eli kannattaa olla tarkkana mitä ostaa.

Comments