Terassilämmitin Tansun Monaco

 Jotta sisäpihasta saa täyden hyödyn, se käyttöaikaa pitää jatkaa lähemmäs talvea. Tämä onnistuu terassilämmittimellä. Tavoitteena oli valita lämmitin, joka mahdollisimman vähän näyttää näkyvää valoa. Ensin olinkin katselemassa uusi keraamisia lämmittimiä kuten Tansun Eclipse, mutta ne tuottavat pitkäaaltoista lämpösäteilyä, joka sopii sisätiloihin mutta eivät ulkotiloihin koska se lämmittää ilmaa ja ulkotiloissa pienikin tuulenvire vie sen lämmön mennessään.

Joten piti valita sopivampi lyhytaaltoisen lämpösäteilyn lämmitin mutta näiden valinnassa on tärkeää valita sellainen joka valaisee mahdollisimman vähän. Lyhytaaltoinen lämpösäteily on lähellä näkyvää valoa joten täydellinen pimeys on mahdotonta. Valinta päätyi kvartsilämmitin Tansunin Monacoon. Lyhytaaltoinen lämpösäteily lämmittää nimenomaan ihoa jolloin paras lämmitystulos saavutetaan esimerkiksi kun on saunasta ulkona vilvoittelemassa. Vaatteista lämpösäteily osittain hejastuu jolloin ei saavuteta täyttä hyötyä.



Lämmitin hehkuu punaista hehkua vaikka tässä sen osuus on minimoitu. Ajatuksena oli että kun menen ulos sisäpihalle niin haluan nähdä taivasta ja puita enkä punaisena hohkaavaa sisäpihaa. Vaikka tuo näyttääkin kirkkaalta niin todellisuudessa hehku ei ole niin häiritsevä. Jos asennan toisen toiselle puolen sisäpihaa niin luultavasti siellä kestää olla hyvinkin syvälle talveen. Yksi lämmitin vie 1,5kW sähköä. Saatavilla on myös liiketunnistimia, jotka käynnistävät lämmittimen vain jos sisäpihalla on ihmisiä.

Comments