Lämpimän veden kierto kunnossa viimeinkin!

 Putkimiehen sain viimein kun aloin kysellä että oletteko tulossa vai menenkö muualle. Putkimiehet (ja sähkömiehet) taitavat olla Helsingin seudulla liiankin työllistettyjä.



Ihmetys olikin sitten suurempi kun tulikin kaksi putkimiestä. No, nehän tekevät tietenkin työtä silloin tuplasti nopeammin! Korjattavia kohtia kun oli kaksi eli saunan ja uima-altaan koneiston lenkit ja niihin ilmausruuvit, jotta saa ilman pois ja lämmön kiertämään.

Homma tuntui etenevän siihen malliin että nuorempi teki, ja vanhempi istuskeli. Hieman yritin vihjailla että taloon olisi putkiremontti tulossa varmaankin parin vuoden sisään. Se ei innostanut tsemppaamaan. Ehkä niitä töitä on niin paljon jos toinen vain istuskelee? Jos nuorempi oli jonkunlaisessa koulutuksessa niin en mielestäni saanut alennusta koulutuksen järjestämisestä.



Yllättäen sitten homma venähtikin,ilmeisesti puhkaisivat uima-altaan vaihdettavaa putkea josta sitten lisähommaa plus tietenkin tuo istuskelu. Kaiken kaikkiaan kirjoittivat laskuun 10+10 tuntia mikä on melko kunnioitettava tuntimäärä noista hommista.

Firman nimi siis Putkityö Kolehmainen Oy, seuraavaksi käytän jotain toista firmaa. Nuorempi oli ok, mutta vanhemmalla oli aikaa mm. käydä tarkastelemassa vitriineistä viskivarastojani ja näin jälkikäteen ajatellen on selvä ettei näitä olisi voinut jättää töihin kahdestaan vaan joku pitää olla valvomassa että tehdään ne hommat mitä on sovittu, eikä mitään muuta.
No, oppirahoja.

Itsehän teen melkein 100% etätöitä siksi koska asiakkaat luottavat siihen että hoidan hommani ja silloin kun on luottamus puolin ja toisin, ei tarvita erillistä valvontaa ja paapomista.

Comments