Likapyykin korit tieteellisellä metodilla

 
Likapyykin korit pyrin tekemään täydellisiksi. Melkein onnistuin.

Pistin ensin pyykinpesukoneen täyteen vaatteita, otin ne pois ja pistin joutilaaseen Elfan koriin. Mittasin kuinka suuren osan ne korista täyttävät ja sain siten tarvittavan litramäärän mitä yhden korin pitää olla.

Sen jälkeen kävin läpi kaikki netistä löytyneet korijärjestelmien tarjoajat ja heidän korinsa ja niiden koot kunnes löysin sopivan Lanka Ja Muovin valikoimasta. Ideana on että kun kori on täynnä, pitää se pyykätä. Useampi kori varmistaa sen että erivärisiä voi pestä omilla koneellisillaan.


Mitoitus onnistui melkein koska kävi ilmi että korit ovat kapeampia kiskojen vuoksi mistä johtuen korin pitää olla aivan täynnä vastatakseen yhtä koneellista. Silti loppui se arpominen onko jo koneellinen pestävää.

Vaihdoin pesuhuoneeseen ja vaatehuoneeseen loisteputket päivänvalolampuiksi ts. valo ei ole enää keltaista vaan sinisempää valkoista. Lisäksi spektri on tasaisempi. Tässä on se etu että myös siniset vaatteet näyttävät sinisiltä eikä mustilta. Valoon tottuminen kesti n. päivän koska oli aiemmin tottunut tiettyyn kylpyhuoneen ulkonäköön. Ainoa pieni kosmeettinen haitta on se että valo näkyy saunaan oven alta ja on selkeästi kylmempää valoa kuin aiemmin saunaan ostamani oranssi tunnelmavalo. Tuon pienen "virheen" korjaaminen menee hifistelyn puolelle joten saa mennä nyt työlistan loppupäähän.

Comments