Riippumatto-teline

 


Tein pikaisen version riippumattotelineestä sisäpihalle. Kuvassa on kestotestissä 75 kilon painoilla. Takana on alkuperäinen teline mistä käytin mittoja.
Ajatus tässä on taustalla että teline on kolmesta parrusta jotka on kiinni toisissaan saranalla. Saranoihin kohdistuu aika kovia vääntöjä, siksi pitää ensin testata kunnolla.

Idea tässä on siis että kun riippumaton ottaa pois, laskevat päädyt saranan varassa alas jolloin se on yhtä suoraa parrua. Silloin koko riippumattotelineen voi upottaa terassilautojen joukkoon, jolloin se ei käyttämättömänä erotu mitenkään häiritsevästi eikä vie tilaa. Sitten kun riippumattoa haluaa käyttää, nostaa päädyt ylös ja virittää maton niiden varaan. Olennaista on että päätyjän kulma on tarpeeksi jyrkkää etteivät päädyt muljahda alas, sekä samaan aikaan riittävän vinossa jotta päätyihin ei tule liikaa sivuttaista vääntöä. Päätyjän alapäät on sahattu niin että ne ottavat vastaan myös painoa, eikä siis pelkästää saranat.

Yksi ongelma on tällä hetkellä että nykyiset terassilaudat ovat perinteistä lattialankku-kokoa, mitä on aika vaikea saada käsiteltynä nykyään. Leveys sillä on sama kuin kakkosnelosella mutta paksuus on 38mm kun se kakkosnelosella on 45mm.

Comments