"Riippukeinu"-sänky

 
Makuuhuoneen edistyminen on ollut yhden ratkaisun varasssa eli millaisen sängyn sinne teen. Eräs idea joka on pitkän aikaa muhinut oli riippukeinu-tyylinen sänky ts. sänky roikkuu katosta. Se piti ensin testata POCcina eli proof-of-conceptina.


Jännästi kamera näyttää seinän vaaleansinisenä kun se on oikeasti vihreä.


Sängyn alla jo pitkään minulla oli testauksessa parrut eli testasin montako parrua tarvitaan kestämään sängyn paino ilman notkumista. Kaksi kakkosnelosta lappeellaan riittää. 10x10 parru toimisi myös mutta nyt sain kakkosnelosten väliin ruuveja, jolloin voi tarvittaessa muuttaa kiinnitysten paikkoja. Samoin parrut on seinillä olevan parrujen päällä, joilloin voin vielä muuttaa kiinnityspaikkoja.
Köydet on mitoitettu 500 kilon painoon jokainen eli yhteensä 2 tonnia. Kiinnitystarvikkeita on haettu venekaupasta mutta niiden kestävyyden olen joutunut arvioimaan itse kun tietoa ei oikein suoraan valmistajilta ole löytynyt.


Vanha sänky on ensin testauksessa ennenkuin alan tekemään uutta. Tässä painoja n. 70 kilon edestä ja kun minä kävin lisäksi myös testinä niin on nyt kestänyt n. 160 kiloa romahtamatta. Lisäksi kun testivaiheessa sänky on lähellä lattiaa niin jos jokin paikka pettää niin pudotus ei ole suuri.

Yön alku vaati hieman totuttelua mutta aamulla olin jo sinut sängyn kanssa. Hieman outo fiilis kyllä maata sängyssä joka hieman eli sivusuunnassa mutta silti samaan aikaan oli hyvin tukeva.

Edit: Kahden viikon testauksen jälkeen piti todeta ettei toimi ts. koska sänky liikkuu niin herkästi, jopa hengityksen tahdissa, en pystynyt nukkumaan siinä hyviä yöunia ja pikkuhiljaa alkoi univelkaa kertyä. Harmi, mutta tulihan testattua. Saattaisi toimia, jos lisäisi sänkyyn massaa, jolloin se ei liiku niin herkästi.

Comments