Uima-altaan työvälineitä, eli imuri ja haavi

 Altaalla oli entuudestaan imuri mutta siihen ei ollut pussia ja imuri oli melko raskas kolho. Uima-altaan pohja piti kuitenkin imuroida, joten ostin ensin Biltemasta 15e uima-allastyökalupaketin. Ajattelin katsoa oliko siitä mihinkään koska ajattelin että 15e ei ollut paha hinta kokeilulle. Ei toiminut.

Miksi uima-allastarvikkeet ovat kaikki sinisiä? Vesi on altaassa sinistä, ok, tiedän. Mutta miksi kaiken muunkin pitää olla?

Eli google taas auki ja etsimään. Hyvälaatuinen allasimuri löytyi Usasta, ja sitä myytiin Stanleyn ja Poolmasterin nimellä. Pooolmasterin malli oli kokomusta ja taas Stanleyssä puolestaan Stanleyn värit eli musta mutta myös keltaista, joten valitsin Poolmasterin mallin.



Vasemmalla alkuperäinen metallinen, sitten Bilteman "näkemys" ja lopuksi Poolmasterin imuri.

Näiden mallien ideana on siis että se liitetään vesijohtoon ja veden virtaus menee imurin sisällä ulospäin kohti pussia jolloin se aiheuttaa alipaineen imurin alla toisin sanoen imun. Alkuperäisessä mallissa on renkaat mutta ne menevät vain edestakaisin. Poolmasterin mallissa on neljä rengasta jotka pyörivät joka suuntaan jolloin sekin helpottaa käyttöä.

Poolmasterin imuri on vähän liian kevyt, etenkin kun pistin pussiin sisällä tennispallon, niinkuin neuvottiin jotta pussi pysyy avoimena. Pitää varmaan keksiä jonkunlaisia painoja. Samaa imuria voi käyttää myös pintaimurina kääntämällä se ylösalaisin jolloin se imuroi ulko-altaasta lehtiä pinnalta. Kaikenkaikkiaan Poolmasterin imuri on tyylikkäämpi. Bilteman malli on tietenkin sininen, koska vesikin on sinistä...



Tilasin samoilla postikuluilla myös uuden haavin. Vasemmalla Bilteman sininen muovihaavi ja oikealla Stanleyn alumiinireunainen haavi.

Vartta en tilannut ollenkaan koska halusin ensin tarkistaa sopivatko ne varsiin joita minulla oli ja hyvin kävi, sopivat vanhan allasimurin jatkovarteen.

Comments