Wednesday, February 3, 2016

Jätevaunut joissa voi käyttää kaupan muovikasseja

Etsiskelin aika pitkään jätevaunujärjestelmää, jossa suurimman sangon koko vastaisi kaupan muovikassia. Ajatuksena on siis pyrkiä pois siitä tilanteesta jossa moni käytännössä on, eli jätepusseina käytetään kaupan muovikasseja mutta koska jätesanko on liian pieni, se joudutaan ennen täyttymistään ottamaan jonnekin muualle "kasvamaan" tai sitten viedään vajavaisena roskiin.

Ensimmäisen tein sen että mittasin muovikassin koon. Suun ympärysmitta on helppo mitata ja muovikassin korkeuden mittasin pistämällä sen ensin täyteen. Tästä sain että muovikassin koko on n. 20 litraa.

Pieni ongelma on se että myytävissä jätevaunujärjestelmissä sankojen korkeus on liian pieni muovikassille, joten pientä myönnytystä jouduin tekemään. Vaadittavat litrat pitää sitten saavuttaa ympärysmittaa hieman kasvattamalla. 

Käytyäni verkosta kasan järjestelmiä ja niiden sankoja läpi lopulta löytyi Prismassa myyty REG-tuotemerkki joka ilmeisesti on suomalaisen Meverin valmistama. Sen järjestelmän suurin roskakori on 21 litraa. Sellaiset keittiövalmistajat jätin surutta pois, jotka eivät julkaise verkossa tietoja tai hintoja. En jaksa lähteä soittelemaan niitä läpi kysyäkseni 'mikä on päivän hinta'.

Reg 500 lajittelujärjestelmä maksoi n. 100e joten kyse oli melko edullisesti systeemistä. Kalleimmat lajittelujärjestelmät kun maksavat yli 300e. Lajittelujärjestelmään kuului kiskot, roskakorit ja kiinnitys oveen jolloin koko systeemi tulee ulos kun avaa oven.Kiskojen asennus ja kiinnitys oveen vaati lopulta pari tuntia.Valmiissa 500-paketissa on yksi 17l ja kaksi 10l sankoa. Se sopi hyvin toiseen ostamaani järjestelmään johon on tarkoitus pistää kartonkia, metallia ja lasia. Yläosa on nyt vielä alkuperäinen levy mutta siihen on tarkoitus vaihtaa liukukiskoilla toimiva jotta koko tilaa voi käyttää.


Allaskaapin alla oleva tila vaati vähän enemmän työtä. Paketin mukana tuli kaksi 10 litran koria, joten ostin niiden tilalle 21 litran korin. Kori on hieman suurempi kuin muovikassi mutta ainakin muovikassin voi täyttää täyteen. Kun kassin täyttää tasalle, on se juuri riittävän täynnä jotta kassin suun voi sitoa kiinni. Kehikko ei mahtunut kiinni johtuen putkista, joten toisen korin kehikko piti sahata auki. 

Prismaan on tulossa Meverin uudempi systeemi Finnjet 500 mutta sitä ei ilmeisesti ole vielä saatavilla. Hinta kuitenkin on myös n. 100e, liukukiskot suojattuja ja ilmeisesti laadukkaampia. Prisman sivuilla vain eri kokoisissa Finnjet-systeemeissä on kaikissa sama 600-levyisen kuva mikä hieman hämäsi valintaa. Erilevyisissä kun roskakorien jako on tehty eri tavoin ja vain tämä ylläoleva jako toimii allaskaapin kanssa kun toisen korin kehikkoa poistetaan.

Aivan höyhenenkevyt systeemin avaus ei ole mutta tähän hintaan ihan toimiva systeemi. Tärkeintä on että roskapussin täyttäminen sujuu nyt ilman turhia välivaiheita.

No comments:

Post a Comment