Ikean Symfonisk säätimet valojen ja äänenvoimakkuuden säätöön

Ikeassa oli SYMFONISK zigbee-säätimet tarjouksessa, niin ostin niitä useamman. Parittaminen Z2MQTTn kanssa oli helppo ja kahdesta tein volyymisäätimen, kaksi ohjaa valoja ja kolmas toimii hereillä/nukkumassa-nappina.

Etuja on että tämä on tietenkin suhteellinen säädin ts. nollakohtaa ei ole. Kovin tarkka se ei ole, koska lähettää vähän harvakseltaan ylös/alas-viestejä, mutta riittävän intuitiivinen stereoiden säätöön.

Alussa oli ongelmia, että toisinaan ei saanut yhteyttä zigbee-hubiin vaan piti käyttää paristoja pois, mutta nyt nuo ovat vähentyneet roimasti ilmeisesti päivitysten myötä.

Olohuoneen valojen säätöön tein myös automatiikan, missä voin samaan aikaan helposti himmentää valoja mutta myös käyttää automatiikkaa eli napin painaminen muuttaa valot arvoon 0/100 kun taas säädintä kiertämällä alue on vain 0-99. Tällöin automaattiset valot saa säädinkäyttöön vain kiertämällä säädintä ja säädinkäytössä olevat valot saa takaisin automatiikan pariin painamalla nappia yhdesti eli sammuttamalla ja sitten toisesti jolloin arvoksi tulee 100 ja automatiikka päällä.


 

Comments