Uusi saunan ovi

 Saunan oven vaihto ei ollut suunnitelmissa mutta kun halvalla saa, niin pakko ostaa. Kierrätyskeskuksessa oli sopiva ovi savunharmaana 40e, joten mukaan lähti.


Ensimmäistä mallausta, takana näkyy alkuperäinen ovi. Alussa ajattelin että voisin käyttää vanhoja karmeja mutta erilaisethan ne olivat. Tässä kuvassa näkyy myös hyvin kuinka saranat ovat vääntyneet. Aiempi omistaja oli pistänyt saranat liian pienillä ruuveilla kaarmeihin ja kun ruuveilla oli liikaa liikkumavaraa, ovi oli alkanut pikkuhiljaa roikkua. En tiedä olivatko ruuvit alkuperäisiä, mutta eivät kyllä sopineet saranoiden ulkonäköön.

Irroitin saranat lasista, puhdistin vanhat liimat ja liimasin asennusliimalla saranat takaisin suoraan.


Karmien vaihto vaatikin aika paljon hommaa. Vanhat karmit olivat nimittäin vinossa ja eivät suorakulmassa. Pienetkin heitot näkyvät lasiovessa, joten paljon aikaa meni karmien asettelussa kompromissiin suunnitelmien viivasuorien seinien ja todellisuuden joka suuntaan vinossa olevien välillä. Nimittäin esim. tuo kaakeli on vinossa niin että metrin matkalla eroa on kaakelisauman verran.
Vanhalla ovella oli myös se vika että auki ollessaan se pyrki avautumaan enemmän, johtuen juurikin tuosta vinoudesta.


Lasiovi oli jo aiemmin mietinnässä koska siinä tulee esille se kysymys että haluatko että sauna on oma erillinen tilansa, "pyhättö" vai jatkuvassa yhteydessä pesuhuoneeseen. Hyvä kysymys on myös se, haluanko että saunasta avautuu näkymä...vessanpönttöön.
Pesuhuoneeseen se kuitenkin toi heti hieman fiilistä nykyajasta. Samaten ovi toimii peilinä eli laajentaa tilaa. Värimaailma myös vähän monipuolistui, koska puunväri on vähän ongelma.



Saunaan tulee nyt enemmän valoa, ja saunavalo on silti päävalo eli pesuhuoneesta ei tulee liikaa valoa. Pesuhuoneen valo on myös päivänvaloa, kun taas saunan valo on oranssi mutta tuo ei haittaa. Ovi on juuri riittävän musta, jotta värimaailmat eivät liikaa tappele keskenään.
Saunasta näkyy siis nyt se vessanpönttö :)
Koska tuo tuo selvästi lisää valoa saunaan, niin nyt en tarvitse enää aiemmin miettimiäni led-valoja.

Ekat saunat saunottu, ja kyllähän tuo tuo selvästi taloa eteenpäin tähän aikaan.
Eikä hinta ollut paha.

Comments